L’AMI, reunida a Mollerussa, buscarà la fórmula per aconseguir que Barcelona formi part de l’entitat

La nova executiva de l’Associació de Municipis per la Independència s’ha reunit a Mollerussa per analitzar, entre d’altres, el xifra d’adherits de l’entitat que, després de les eleccions del mes de maig, ha vist incrementar els seus suports amb la incorporació de 34 nous ajuntaments. Ara s’està a l’expectativa de veure si finalment el ple de Barcelona decideix sumar-s’hi a l’AMI i, en el cas de no aconseguir la majoria absoluta necessària l’entitat estudiarà fórmules per a poder encabir a la capital catalana.

La trobada de l’entitat s’ha produït un dia després que el Partit Popular proposés reformar el Tribunal Constitucional amb l’objectiu d’inhabilitar aquelles persones que no acatin les seves sentències. Des de l’AMI veuen amb preocupació la mesura, no només pels càrrecs electes sino també de cara als empleats públics.

En aquests moments, un 78% dels municipis catalans formen part de l’AMI, entre ells Mollerussa, avui amfitriona de la reunió executiva de l’entitat. Dels 16 municipis del Pla d’Urgell, 15 formen part de l’AMI, fet que situa a la comarca com la tercera de la província de Lleida amb més presència a l’entitat. A escala catalana, les comarques gironines són les que compten amb més adherits.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.