L’Andana obre les portes amb l’objectiu d’afavorir la participació i l’emancipació juvenil

El nou servei, adreçat a joves de 12 a 17 anys, disposa de tres espais per a gaudir del temps d’oci, estudiar o fer-hi tallers

Mollerussa ofereix des d’avui un nou servei adreçat a joves de la comarca d’entre 12 i 17 el qual, sota el nom de L’Andana i ubicat a l’equipament de l’Oficina Jove, dona la possibilitat d’accedir a tres espais diferenciats per fer-hi activitats lúdiques, culturals i formatives o simplement esdevenir un punt de trobada amb sala de reunions, de tallers i aula d’estudi en serien les . De moment, s’obrirà les tardes de dimarts i dijous de 4 a 7 de la tarda tot i que la voluntat és poder ampliar aquest horari quan sigui possible, tot amb l’objectiu d’afavorir l’emancipació juvenil i la participació.

Val a dir aquest nou equipament, el reglament del qual aprovat en Ple s’ha treballat comptant amb el parer del Consell de Participació Adolescent, neix amb la voluntat de donar sortida a la demanda, detectada entre els adolescents, de poder disposar d’un espai d’aquestes característiques, segons ha explicat la regidora de Joventut, Raquel Pueyo.

De fet, l’organització de les diferents activitats que s’hi facin estarà promoguda a través d’un equip motor de treball, la Lokomotora, format per tots aquells joves que en vulguin formar part i que serà l’encarregat de dinamitzar l’espai. Així ho han explicat la Jana i la Núria, dues de les primeres usuàries del nou servei. Aquest equip es reunirà el primer dimarts de cada mes per pensar noves accions, encara que ja n’hi ha dues d’organitzades per al mes de març per donar el tret de sortida a la programació. En concret, dijous 7 a les 5 de la tarda s’hi farà un taller de menstruació sostenible per a joves amb Anna Rusccus i dijous 28 el taller Maricón, per ajudar els joves a prendre consciència de la realitat existent al voltant de les identitats sexuals, trencar estereotips i combatre les conductes discriminatòries dins les aules.

Pel que fa als espais, disposa d’una sala on poder organitzar activitats lúdiques, batejada com a Nebula Nexus; una segona que actuarà com a sala d’estudi on poder fer treballs en grup que rep el nom de Pàgines al vol, i una tercera destinada a acollir tallers, formacions o activitats creatives i artístiques, que s’anomenarà Lo Parrot en homenatge al llegendari bandoler mollerussenc.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.