L’anella original de cal Bufalà de Bellvís visitarà totes les presons on es troben els polítics catalans

Tour per la llibertat

L’anella original de cal Bufalà de Bellvís visitarà totes les presons on es troben els polítics catalans empresonats visitarà el pròxim divendres 12 d’octubre, materialitzant d’aquesta manera, la proposta que va fer el diputat al Parlament de Catalunya i membre de l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) , Ferran Civit,  el dia de l’apadrinament dels Firals 2018.

D’aquesta manera, un parell d’autocars sortiran des de Bellvís i es desplaçaran en primer lloc, fins al Catllar, a la presó de Mas Enric. Posteriorment, es traslladaran a Figueres, a la presó de Puig de les Basses, i finalment finalitzaran el dia a Manresa, a Lledoners.

Des de l’organització es preveu realitzar tot el recorregut en unes 12 hores, així mateix, a cada una de les presons es portarà l’original de l’anella de cal Bufalà, es llegirà un manifest i es lliurarà simbòlicament a cada un dels presos una reproducció en metall de l’anella amb la inscripció: “Anella de la Llibertat”. La reproducció serà lliurada a l’ACDC.

Cal recordar, que la nissaga de la família Bufalà tenien concedida una prerrogativa reial que atorgava el dret d’asil a tota persona que fugia de la justícia i que podia arribar a tocar l’anella de la seva picaporta . Aquest dret l’utilitza el Senyor de Bufalà en aquesta festa per protegir, especialment,  les persones que estaven encausades de forma injusta.  És per aquesta raó que el poble de Bellvís i els Arcs vol portar l’anella de cal Bufalà a tots i cadascun dels polítics catalans empresonats, per tal de traslladar-los aquest afany de justícia i llibertat que representa l’anella.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.