L’antiga església de Sant Jaume de Mollerussa, eix del segon llibre de Francesc Rebolledo

El mollerussenc dona a conèixer la història, estil i devoció del temple així com dades inèdites

Aquesta és l’antiga església de Sant Jaume de Mollerussa, que s’ubicava on ara hi ha l’ajuntament del municipi. El mollerussenc Francesc Rebolledo l’ha convertida en la protagonista del seu nou llibre. L’autor vol donar a conèixer la història, estil i devoció d’aquest edifici amb un estudi que parteix de l’any 1331, quan es té constància d’una visita pastoral al temple, i finalitza a l’any 1957, quan aquest va enderrocar-se.

Rebolledo centra la seva recerca sobre l’antiga l’església a través de diferents fonts particulars, l’arxiu i documentació de Miquel Polo i Agustí Badia o el mateix Arxiu Comarcal. A banda de descobrir la història de l’edifici, el llibre ofereix també diferents dades històriques inèdites.

L’autor va començar a preparar el llibre l’any 2018 i posteriorment el va deixar catalogat a la biblioteca de Mollerussa. Enguany ha decidit fer el pas d’autoeditar-lo amb el segell Grama de Pagès Editors i publicar-ne 150 exemplars que poden trobar-se a les llibreries locals, principalment. Aquest és el segon llibre que publica després d’un treball dedicat als carrers de la capital del Pla d’Urgell.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.