L’Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida, pioners a Catalunya a incorporar gestors COVID

Pla mitjà on es pot veure la zona de treball dels gestors COVID a l’Hospital Arnau de Vilanova, l’agost de 2020.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida han incorporat un grup de cinc gestors COVID per a la detecció precoç de les persones que hagin pogut contraure la infecció, el seu correcte aïllament i la ràpida identificació i aïllament dels seus contactes estrets. Els dos hospitals públics lleidatans són els primers de Catalunya que es doten d’aquests professionals encarregats de fer l’estudi de contactes (que comença en el mateix moment de la sospita diagnòstica), així com del sistema informàtic per registrat tota questa tasca. El gestor COVID és qui es posa en contacte amb una persona sospitosa de tenir la covid-19 a qui un professional ha prescrit o fet una prova PCR.
La seva tasca consisteix a informar la persona sobre el procediment que ha de seguir i iniciar el seu procés d’identificació de contactes. Així mateix, notifica els casos positius a Salut Pública.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova té un total de tres gestors COVID des de la setmana passada al servei d’Urgències a les plantes d’hospitalització, mentre que l’Hospital Universitari de Santa Maria en té dos a les plantes d’hospitalització i treballen en estreta col·laboració amb els professionals d’infermeria. Tots dos hospitals tenen previstes més contractacions en cas que siguin necessàries.

Cal recordar que la figura dels gestors COVID ja està estesa als centres d’atenció primària de Catalunya des del passat mes de juliol. De fet, arreu del país, hi ha més de 1.300 d’aquests professionals repartits per realitzar aquesta tasca clau en la identificació i contenció dels possibles brots de la infecció.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.