L’empresa A. Miquel commemora divendres els seus “+ de 50 anys”

Oferirà una jornada de portes obertes amb visita guiada i diverses demostracions a la seva seu de Sidamon

L’empresa de carretilles elevadores A. Miquel, concessionari oficial Linde a Lleida, Tarragona i Andorra organitza aquest divendres 21 d’octubre una jornada de portes obertes a la seva seu de Sidamon per celebrar els seus “+ de 50 anys”. A. Miquel és actualment un dels concessionaris de referència de Linde Material Handling a nivell europeu i té la seu central a la localitat lleidatana de Sidamon (Pla d’Urgell), on disposa de 22.000 m2, una segona seu a Valls (Tarragona) de 6.300 m2 i una delegació a Andorra. El divendres dia 21 s’oferirà una visita guiada a les instal·lacions així com diverses demostracions de la tecnologia desenvolupada per la marca que l’han portat a exportar a tot el món. El dissabte dia 22 continuarà la commemoració del seu aniversari amb una jornada de portes obertes per a tot el públic en general.

Fundada per Antoni Miquel Felip l’any 1971, l’empresa ocupa actualment 120 persones però manté el seu caràcter familiar. La vocació de servei i la innovació, amb patents que exporta a tot el món, l’han impulsat amb força però la seva aposta per la formació l’han convertit en una empresa referent. A. Miquel va rebre el reconeixement com a empresa pionera en FP dual de mans

La vocació de servei al client n’ha guiat l’evolució i actualment ofereix serveis especialitzats en carretilles elevadores i maquinària derivada. S’encarrega des de la seva comercialització i distribució fins al servei tècnic amb la reparació i l’adaptació dels diferents models a la necessitat dels seus clients. La firma té la concessió per a la distribució en exclusiva de les carretilles Linde a les províncies de Lleida i Tarragona i al Principat d’Andorra, fet que la converteix en taller de reparació oficial de Linde.

Premi del Consell Català de la Formació Professional

La seva aposta per la formació va ser reconeguda amb el premi del Consell Català de la Formació Professional per a Antoni Miquel l’any 2017 en tant que empresa pionera a Catalunya en oferir la Formació professional Dual. L’empresa té conveni des del 2006 amb 7 instituts de Lleida i Tarragona mitjançant el qual els seus alumnes reben formació en Electromecànica especialitzada en carretilles elevadores. El fet que a més de la part teórica puguin fer practiques a l’empresa ha motivat que molts d’ells ja s’hi hagin quedat a treballar.

A més, A. Miquel fou pionera en el desenvolupament d’accions formatives amb la implantació del Reial Decret  RD 1215/97, en vigor des de l’1 de desembre de 2002 que estipula que tots els carretillers han de tenir una formació específica per a la conducció d’aquest vehicle. Des d’aleshores s’ofereix formació homologada per a conductors de carretilles perquè totes les empreses se’n puguin beneficiar.

A.Miquel també és promotora del concurs mundial de carretillers que va ser creat per primer cop en el marc de la Fira de Sant Josep amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de la seguretat d’aquests vehicles i que la marca Linde va exportar a Europa. De fet A. Miquel ha estat l’empresa guanyadora del certamen en dues ocasions.

Una gran empresa familiar i autosuficient

Tot i el seu creixement, A. Miquel ha apostat sempre per l’autofinançament. Amb la convicció que al progrés cal arribar-hi de forma gradual, totes les adquisicions dutes a terme per la firma no han requerit finançament extern.

Amb els anys, aquesta empresa familiar s’ha convertit en una gran família. La gran majoria de la plantilla de fet, hi és des dels inicis i fins i tot es dóna el cas que hi ha dues generacions d’una mateixa família que hi treballen. Una política de retribució adequada i la formació constant han permès aquesta continuïtat, així com un grau alt d’especialització.

L’esperit del fundador, Antoni Miquel, està en bones mans, les dels seus tres fills: Oriol, Albert i Antoni Miquel, que han pres el relleu amb el mateix entusiasme que el seu pare, un apassionat de l’ofici que no vol perdre’s detall.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.