L’empresa mollerussenca Nufri passa a ser la principal accionista d’Indulleida

Pla mitjà on es pot veure un moment de la taula presidencial de la Junta General d'Indulleida amb els representants de Nufri, el 2 d'abril de 2019. (Horitzontal)

El grup hortofructícola Nufri de Mollerussa ha passat a ser el soci de referència d’Indulleida després de comprar les accions d’Actel SCCL i altres socis en una operació de compravenda entre accionistes. En el marc de la Junta General Extraordinària celebrada aquest dimarts, els responsables de Nufri, han apostat per ”l’ADN pagès d’Indulleida” i també han defensat l’autonomia de la direcció de la societat d’Alguaire (Segrià) vers la seva. Així mateix, Nufri ha anunciat la creació de sinèrgies entre les dues societats amb una estratègia per esdevenir ”referents al mercat internacional”. El president de Nufri, Francesc Argilés, passa a ser a partir d’ara també el president d’Indulleida.
Els representants de Nufri han volgut deixar clar que com a accionistes principals d’Indulleida, són els primers interessats en revaloritzar tant les produccions dels accionistes com les seves accions en la companyia. La Junta General d’aquest dimarts ha donat llum verda a la reducció del Consell d’Amdinistració de deu a vuit membres i ha procedit al seu nomenament.
D’aquesta manera, aquest òrgan ha quedat constituït per quatre conselleres individuals a proposta de Nufri, entre els quals s’hi troba Francesc Argilés, president de Nufri, que serà també nou president d’Indulleida; i d’altres quatre representants de les societats sòcies: Alpicat Fruits, Arcofrut, Cooperativa de Torrefarrera, i Fruits de Ponent.Així, Nufri estarà present al Consell d’Administració d’Indulleida, mentre que Xavier Roé continuarà sent director general de la societat amb seu a Alguaire. Arrelada en el sector productiu d’Espanya i el sud de França, els accionistes d’Indulleida són centrals hortofructícoles i cooperatives; més de 170 empreses productores que engloben més de 18.000 agricultors de l’estat espanyol i el sud de França.
Per la seva part, Nufri està ubicada a Mollerussa i és una empresa hortifructícola fundada el 1973, integrada de manera vertical des de la producció, recondicionament i comercialització de la fruita pròpia i la dels seus associats als centres de la mateixa capital del Pla d’Urgell, Bellver de Cinca (Osca), El Burgo de Osma (Sòria) i Gibraleon (Huelva). A Mollerussa, Nufri compta amb una planta de producció i elaboració de sucs cremogenats i altres derivats de la fruita.

Informa i foto: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.