L’empresari de Bellvís assegura que l’alberg on allotjava temporers està en “bon estat”

L’empresari de Bellvís investigat pels Mossos d’Esquadra ha negat haver allotjat temporers en condicions insalubres en l’alberg ubicat en una explotació agrària del municipi del Pla d’Urgell. “La instal·lació es troba en bon estat” ha assegurat l’home, que ha estat denunciat pel cos de policia com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors, i també per una infracció de la Llei catalana de l’habitatge i infracció laboral.

Segons els Mossos, fins a 32 persones estrangeres convivien en un espai petit i sense les condicions mínimes d’habitabilitat i salubritat, fets que l’investigat nega, “només hi residien 18 persones i en bones condicions”. Les instal·lacions “compten amb llum i aigua”, ha dit en declaracions en aquest mitjà. Tanmateix reconeix que no disposen de cèdula d’habitabilitat.

D’altra banda, el denunciat diu sentir-se “atropellat” per les actuacions dels Mossos d’Esquadra. “La investigació no ha estat d’ofici, ve arran d’una denúncia que he patit per motius racistes”, conclou.

Afegir que l’empresari ha difós i cedit també diferents vídeos enregistrats a les instal·lacions de l’alberg per demostrar que es troba en bones condicions.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.