L’energètica música clàssica de Concerto a tempo d’umore i el flamenc de ‘Chicuelo’, al Teatre L’Amistat

La temporada també comptarà amb la comèdia feminista ELLES #cosasdechicas i l’obra de teatre familiar Il·Lia, de Miscel·lània Teatre

Foto: Aj. Mollerussa / La presentació de la nova temporada s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament

El Concerto a tempo d’umore, un concert de música clàssica per part de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà que trenca amb el format estàtic dels concerts amb humor i elements sorprenents, tancarà el 18 de juny la nova temporada estable del Teatre L’Amistat. La programació també comptarà un dels millors guitarristes de flamenc del món: Juan Gómez ‘Chicuelo’ amb el seu nou projecte Caminos, on acompanyat de la bateria de David Gómez, el violoncel de Martín Meléndez i el ball de Karen Lugo oferiran el pròxim dissabte 12 de març un concert per obrir nous camins sonors al flamenc.

La presentació de la nova temporada del Teatre L’Amistat, que fins al maig comptarà amb 13 espectacles, ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i Àlex Culleré, responsable tècnic de la programació. L’alcalde ha remarcat que és la primera temporada estable del Teatre L’Amistat en una situació més normalitzada, ja que la programació s’ha vist condicionada els darrers dos anys per les restriccions de la pandèmia.

Dins la programació hi figuren títols de teatre familiar com Il·Lia, de la companyia Miscel·lània Teatre (15 de maig), un espectacle que narra la història amb rerefons feminista d’una noia migrant que fuig de casa seva a causa de la contaminació i la falta de salut, i també l’espectacle Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa? a càrrec de la companyia Grappa Teatre (13 de març). Pel que fa a la música, a banda dels concerts ja esmentats, es podrà escoltar el concert del quartet de corda Muro Kvartet (20 de febrer); la presentació del nou disc Asori, del músic ponentí Enric Ayguadé (19 de febrer), i també Ricard Vinyes: El Concert Imaginari de la mà de del Duet Accent, amb els pianistes Marta Castelló i Enric Prió (10 d’abril).

Cultura amb accent local de la mà de Saó de Ponent i la Colla dels 50

Així mateix, la cultura amb accent local tornarà a tenir el seu espai en la programació de la mà de Saó de Ponent amb l’experiència cultural …de llegir, escriure i altres vicis. Baguls de Memòria (18 de febrer), el documental Mollerussa, pa amb vi i sucre (23 d’abril) i també l’entrega del 6è premi Saó de Ponent amb l’experiència “parateatral” Sarau (25 de març). A més, la Colla dels 50 portarà al teatre un espectacle de monòlegs amb els humoristes Coria Castillo, Miguel Ángel Marín i Paco Enlaluna (9 d’abril).

D’altra banda, la programació teatral donarà cabuda a tres espectacles que, subvencionats a través del Pacto de Estado Contra la Violencia de Género del Ministeri d’Igualtat, tenen per objectiu sensibilitzar sobre la necessitat d’eradicar la violència contra les dones. Són Il·Lia, de Miscel·lània Teatre; ELLES #cosasdechicas (3 d’abril), una comèdia feminista i irreverent de la companyia La Melancómica que fa un repàs dels clixés de gènere i temes tabú amb humor; i l’espectacle 200.000 Dones (30 d’abril), de la Companyia Càndida, que tracta la història de les bruixes assassinades a Europa.

Les entrades es posaran a la venda a partir de demà a www.teatrelamistat.com, i també es poden comprar a les taquilles del teatre els dimecres, dijous i divendres de la setmana de les representacions de 6 a 8 del vespre i dues hores abans de començar cada espectacle. Podeu consultar tota la programació a la web del teatre, ja que algunes per algunes de les reserves d’entrada són a través de www.musicamollerussa.cat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.