Les ballades de sardanes a la fresca del mes d’agost arrancaran amb l’estrena de la nova formació musical “Quintet de Cobla”

QUINTET 01

  • El conjunt musical s’estrena el dijous 2 d’agost a Mollerussa

Les ballades a la fresca que organitza l’Agrupació Sardanista de Mollerussa al llarg del mes d’agost a partir de 2/4 de 10 de la nit en el carrer Ciutat de Lleida (lateral de l’Amistat) arrancaran amb l’estrena de la nova formació musical “Quintet de Cobla”.

La formació incorpora com a novetat la guitarra clàssica, la qual comparteix la base rítmica amb el contrabaix.

“Quintet de Cobla” neix de la cerca constant de nous camins musicals del compositor i músic golmesenc Òscar Barqué amb el suport del músic targarí Joan Farreny, director i fundador de la Cobla Tàrrega.

Els músics que integren aquesta nova formació musical són; Eduard Arribas al contrabaix, Miquel Hortigüela a la guitarra clàssica, Òscar Barqué al Fiscorn, al tible Joan Farreny i a la tenora Joan Farreny Seguí.

En paraules d’Òscar Barqué; “amb aquesta nova aposta musical pretenem obrir nous horitzons amb formacions noves i autentiques per a poder interpretar obres i sardanes donant un timbre i perspectiva sonora diferent.  Una aposta que vol donar frescor i a la vegada contextualitzar la ballada des d’una altra perspectiva tímbrica sense voler desmerèixer la instrumentació original, simplement fer música amb uns instruments diferents, i despertar curiositat en sentir-la, ja que la sardana s’identifica tan bon punt la música comença a sonar”.

Algunes de les sardanes que es podran escoltar i ballar, de les 8 que consta el repertori del dijous dia 2, interpretades en aquest nou format musical són composicions tan populars com, Sardanes a Mollerussa d’en Josep Capell, Capital del Cava d’en Joan Lázaro, El Palau de la Fosca d’en Pitu Xamorro o Colometa d’en Ricard Viladesau entre altres.

La programació de ballades a la fresca a Mollerussa es perllongaran tots els dijous del mes d’agost a 2/4 de 10 de la nit en el carrer Ciutat de Lleida, i a exempció de la del dia 2 que comptarà amb la formació musical Quintet de Cobla, la resta seran en So digital.

Les ballades estan organitzades per l’Agrupació Sardanista i compten amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.