Les corals lleidatanes es reuniran dissabte a Miralcamp per actuar contra el càncer

Més de dos-cents coristes de tretze corals d’arreu del territori cantaran a l’uníson al pavelló poliesportiu amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer

Tretze corals lleidatanes es reuniran a Miralcamp el proper dissabte, 4 de febrer, per actuar contra el càncer. La trobada tindrà lloc de les 17.30 a les 19.00 hores al pavelló poliesportiu de Miralcamp en el marc del Dia Mundial Contra el Càncer.

L’acte, organitzat per l’Associació Contra el Càncer a Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Miralcamp i l’empresa organitzadora d’esdeveniments Grup Pro, serà conduït per la presentadora Mariví Chacón i acollirà corals vingudes de tot el territori: la Bellcamp d’Alguaire, la Bellcant de Bellcaire d’Urgell, la Clavellina de Torrefarrera, l’Espiga d’or de Bellvís, la Flor de l’Espígol de Rosselló, la Flor de Lli de Linyola, la Vallfogonina, la Lira de Torres de Segre, l’Alzina d’Alcarràs, la Llums de veu de Pardinyes, la Sant Bartomeu d’Alpicat i, en efecte, la de l’Associació Contra el Càncer a Lleida i la Coral de Miralcamp.

Els beneficis obtinguts a través de les entrades, que es vendran a cinc euros, es destinaran íntegrament a la lluita contra el càncer a través de l’associació, que treballa per la prevenció de la malaltia, així com en el suport dels pacients oncològics i familiars a través del seu servei gratuït. Tots els cantaires són voluntaris que han trobat en el cant coral una nova forma, tan efectiva com amena, d’actuar solidàriament, i es preveu que se n’arribin a reunir vora dos-cents cinquanta, els quals han estat assajant un repertori comú durant setmanes preparat especialment per l’esdeveniment.

Una vetllada impactant

Per tot això, s’espera que aquest sigui un acte emotiu i molt especial. I és que al llarg de la vetllada, es difondran algunes dades rellevants sobre el càncer a través d’una campanya de l’associació que dona visibilitat a la malaltia: els estudis assenyalen que, si no actuem per evitar-ho, l’any 2030 aquesta afecti un de cada tres homes i una de cada dues dones. A més, un pacient oncològic farà la lectura d’un manifest en pro de la prevenció de la malaltia i la conscienciació al voltant d’aquesta, i s’exposarà una pancarta amb el lema decisiu de la campanya d’enguany: ‘Tothom contra el càncer’.

Amb aquesta finalitat, i també la de fer passar una bona estona als assistents, els coristes cantaran a l’uníson un repertori comú que inclourà tant himnes tant tradicionals com contemporanis, tot sota la batuta del director de la coral de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Víctor Roman, i dels directors de les diverses corals del territori que hi participen. L’universal Cànon de la Pau, el Dono la cara per tu —himne de la lluita contra el càncer— i l’encoratjador Em dones força del Sergio Dalma seran alguns dels temes que podrem escoltar durant el concert solidari, que presentarà sorpreses que faran sentir al públic més unit que mai a través d’una sola veu.

L’entitat indica que aquesta és la primera edició que es fa en aquest gran format, i que han escollit aquest municipi perquè volien “donar-li veu al territori, en tant que l’associació està de la Vall d’Aran fins a la plana”, fent un acte multitudinari descentralitzat, aquest cop fora de la capital. “Com que les corals són d’arreu de Ponent, hem escollit Miralcamp, un poble que ens va acollir donant-nos l’oportunitat en oferir-nos un gran espai. Des del principi, ens hi hem trobat molt a gust”, assegura en Pepe Casals, vicepresident de l’entitat i responsable del voluntariat de l’associació, qui creu que serà “un acte fantàstic” i assegura que copsa “l’entusiasme de les corals” per celebrar-lo. A més, Casals destaca que, de fet, el Pla d’Urgell és l’única comarca on tots els municipis tenen una Junta contra el càncer, una dada excepcional que creu que cal subratllar i que és motiu d’”orgull” per la comarca.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.