Les darreres pluges possibiliten que no calgui iniciar la campanya de reg de l’Urgell fins passat Sant Josep

Les quatre sèquies principals i el canal auxiliar dels Canals d’Urgell es tornaran a omplir el proper 5 de març. Tot i això, i després de les darreres pluges, és possible que només ho facin amb l’objectiu d’abastir els diferents pous i dipòsits destinats a l’aigua de boca; fent que la campanya de reg s’iniciï passat Sant Josep i no abans com estava previst inicialment a causa de la sequera. Una decisió que prendrà en els propers dies la comissió de distribució del canal.

L’assemblea de regants de l’Urgell ha aprovat aquest diumenge la liquidació del pressupost de 2015, que s’ha tancat amb un superàvit de més d’11.000 euros. A més, s’ha acordat congelar les bestretes que, en el darrer any, han permès tirar endavant obres de manteniment i revestiment del canal per un valor d’1 milió d’euros. Uns treballs que estaran enllestits durant la setmana que ve i que han inclòs, entre d’altres, la instal·lació d’uns sensors al Túnel de Montclar per detectar possibles moviments de terres.

En el marc de l’assemblea, Carné també ha explicat les accions dutes a terme per la comunitat de regants en defensa del Pla Hidrològic, com ara la signatura d’un manifest que, en els darrers dies, han fet arribat tant a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre com al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.