Les depuradores d’aigua del Pla d’Urgell es controlaran de forma remota i centralitzada per estalviar costos

Les sis estacions depuradores d’aigues residuals (EDAR) del Pla d’Urgell es controlaran de forma remota des de la planta de Fondarella mitjançant un sistema que estalviarà desplaçaments i costos. Aquesta és una de les mesures del projecte de millora de les estacions de la comarca que ha presentat aquest dimarts el Consell Comarcal del Pla d’Urgell. La gestió i seguiment de les sis instal·lacions es podrà fer mitjançant un panell de control integrat per diverses pantalles, i també a través d’Internet. L’actuació té un import de 316.000 euros i també inclou millores a la resta de depuradores.

Així mateix, Panadés també ha explicat que durant aquest mandat es vol construir les estacions que siguin necessàries per tal de solucionar el pla de depuració de tota la comarca, ja que actualment els municipis de Castellnou de Seana, Vila-sana, Sidamon, el Poal, i els agregats de Vallverd i els Arcs, no tenen les aigües residuals tractades.

Cal afegir que entre els mesos de maig i setembre les estacions depuradores de la comarca reben un volum d’aigua superior a l’habitual, ja que és època de reg. Aquest excés de càrrega de treball a les instal·lacions podria solucionar-se amb la modernització del reg del Canal d’Urgell segons han indicat tècnics del Consell Comarcal.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.