Les escoles han estrenat aquest mes la nova visita infantil de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell

Prop d’una cinquantena de nens i nenes de P-5 de l’Escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa han fet un viatge en el temps. La canalera Mireia els acompanya durant un recorregut on coneixen la història de la comarca i l’impacte que va tenir l’arribada de l’aigua amb la construcció del Canal d’Urgell.

Una de les protagonistes de la història és la Gaia, una gota que cau enmig del Clot del Dimoni, nom amb el que era coneguda aquesta zona. Un personatge que ajuda als més petits a entendre la importància que té l’aigua a la natura. Juntament amb elements com les gorres de canaler, els dibuixos animats els ajuden a entendre millor la història que s’explica a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.

Després de les proves pilot, aquest ha estat un dels primers centres a estrenar aquest nou recorregut infantil amb el que han pogut ampliar i diversificar la seva oferta. Una visita on també hi ha una part d’experimentació, com ara nedar per les aigües del Canals d’Urgell o inclús descobrir quins elements del paisatge que veuen avui dia s’han conformat a partir de l’existència de l’aigua que arriba a través d’aquesta infraestructura.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.