Les incidències a la via pública de Mollerussa es podran comunicar a través d’una app a partir del gener

Més de 200 persones van assistir aquest divendres al Centre Cultural de Mollerussa per escoltar i participar a la conferència anual de l’alcalde, Marc Solsona, que té com a objectiu explicar quin és l’estat actual de la ciutat i també respondre a les preguntes del públic sobre temes municipals.

Precisament una de les novetats anunciades té a veure amb la participació ciutadana. D’aquesta manera, l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell posarà en marxa al gener una nova aplicació de mòbil que permetrà als ciutadans estar informats de les incidències que hi pugui haver a la via pública. Una eina que serà bidireccional ja que els veïns també podran posar en coneixement del consistori aquelles deficiències que detectin amb la voluntat que es puguin resoldre.

L’aplicació de mòbil serà una acció més dins de l’àrea d’urbanisme, que en aquest mandat pretén abordar la millora de la via pública i estudiarà les necessitats de 152 carrers tant a nivell d’asfalt, com de voreres, reducció de barreres arquitectòniques, enllumenat o clavegueram.

En el cas del centre històric la proposta anirà més enllà, ja que es preveu dur a terme una consulta popular per decidir, entre d’altres, si es prohibeix la circulació de vehicles en aquest conjunt de carrers o s’aposta per combinar el pas del trànsit rodat i el dels vianants. En aquest sentit, està previst que a finals d’aquest any estigui enllestit el concurs d’idees que servirà per a què els ciutadans puguin comparar els diferents models i sotmetre’ls a votació. L’actuació en aquesta zona tindrà un cost d’un milió d’euros, finançats integrament amb fons propis de l’ajuntament.

Una de les primeres actuacions previstes es durà a terme a l’entorn del carrer Prat de la Riba, amb l’objectiu de complementar les obres d’adequació d’un pas subterrani per sota de les vies del tren, que començaran aquesta tardor i que tenen com a objectiu comunicar aquesta zona amb la futura estació d’autobusos.

Notícies relacionades:

Conferència íntegra de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.