Les Mitges de Ponent coronen a Ricard Pastó i Anna Artal en una edició amb rècord de “finishers”

MITGES-01

  • Mollerussa va acollir aquest divendres la festa de lliurament de premis, en què també van ser distingits els 120 corredors (95 homes i 25 dones) que van acabar les quatre proves, la xifra més elevada des de l’inici del circuit l’any 2015.

El Teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir aquest divendres la gala de lliurament de premis de les Mitges de Ponent 2019, que va coronar com a campions Ricard Pastó (Xafatolls) i Anna Artal (Amics Atletisme Andorra). A més, es van distingir una xifra rècord de 120 finishers i es va aprofitar per presentar el projecte per al 2020.

L’acte va comptar amb la presència dels diputats Ramon Cònsola i Carles Gibert, en representació de la Diputació de Lleida; de Joan Segura, representant territorial d’Esports de la Generalitat; de Bernat Díaz, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa; a més de representants dels quatre clubs organitzadors, de l’empresa Iter5, i de Sportech, patrocinador del circuit, com també de nombrosos corredors, per un total d’uns 150 assistents.

Ricard Pastó i Anna Artal, campions

Pel que fa als guardons del 2019, les Mitges de Ponent van coronar Ricard Pastó, en homes, i Anna Artal, en dones, com a guanyadors absoluts del circuit. En el cas de Pastó, l’atleta dels Xafatolls va reconquerir un títol que ja va aconseguir el 2015, any de creació del circuit. Pastó va superar en la classificació final Antoni Carulla (Runners Balaguer) i Jordi Trepat (Xafatolls), que va ser el campió de l’any passat.

En dones, Anna Artal (Amics Atletisme Andorra) va reeditar un títol que ja va signar l’any passat, en aquesta ocasió pel davant de Katherine Jane Chaplin (Borges Trail) i de Núria Ribalta (Xafatolls). En tots dos casos és, doncs, el seu segon triomf al circuit.

Pel que fa a la resta de categories, els diferents guanyadors han estat, en sèniors, Carlos Rodrigo (independent) i Núria Sus (Ekke); en veterans A, Martí Sabater (Logiesport-T. Enric) i Núria Turtós (CA Ascó); en veterans B, Ventura Sánchez (independent) i Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners); en màster, Antoni Llobera (Xafatolls) i Gina Hortal (EKKE); i en categoría especial, Josep Domènech (DOCU Lleida).

PODI FEMENÍ PODI MASCULÍ

Rècord de finishers

Quant als finishers, és a dir, els corredors que van aconseguir completar les quatre mitges maratons del circuit, l’edició del 2019 va acabar amb un total de 120, amb 95 homes i 25 dones. Entre tots ells destaca l’esmentat Josep Domènech en la categoria especial per cadira de rodes. Tots els finishers van ser obsequiats amb un anorac Luzat, i a més els que van fer podi en les classificacions finals van rebre un pack de cervesa Matoll personalitzat.

Cal destacar que els 120 finishers del 2019 suposen una xifra rècord, superant la que fins ara era la més elevada, els 98 del 2017, i clarament pel damunt dels 85 del 2018, en què hi va haver un lleuger descens. Més enrere queden encara els 44 del 2015 i els 71 del 2016.

Mitges 2020

Pel que fa al circuit del 2020, les Mitges de Ponent seguiran comptant amb les quatre mitges maratons que el formen des dels seus inicis l’any 2015: la de Balaguer, que obrirà el calendari el 16 de febrer, Tàrrega (10 de maig), Mollerussa (18 d’octubre) i Lleida (15 de novembre).

El circuit Mitges de Ponent aglutina les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes al llarg de la temporada, organitzades, respectivament, pel CE Runner’s Balaguer, 100×100 Fondistes Tàrrega, AA Xafatolls de Mollerussa i AE Ekke. L’empresa Iter5 és l’encarregada de gestionar un circuit que té com a objectiu valorar l’esforç personal i potenciar aquesta modalitat esportiva unint forces i compartint experiències des de cadascun dels clubs organitzadors.


Informa: Redacció / Fotografies: Josep M. Garcia

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.