Les obres a la plaça de Manuel Bertrand destapen un antic pou i l’Ajuntament estudia com conservar-lo

pouL’Ajuntament de Mollerussa estudia com conservar un antic pou que les obres que s’estan duent a terme a la plaça de Manuel Bertrand han posat al descobert, just a l’extrem nord-oest a l’entrada del carrer de la Vilaclosa. El consistori valora ara diferents opcions, entre elles la possibilitat de donar visibilitat a la construcció amb una il·luminació específica, entre altres.  L’empresa que du a terme les obres ha localitzat aquest matí aquesta antiga construcció i ha donat avís als serveis tècnics municipals, els quals han comunicat a Cultura de la Generalitat la troballa perquè puguin datar-la i identificar-la.

Paral·lelament, com que el projecte d’obres ja preveia l’assistència de serveis d’arqueologia en previsió de poder trobar alguna construcció d’aquestes característiques donat que s’està treballant al nucli més antic de la ciutat, s’ha encarregat també un estudi per conèixer si la troballa té valor arqueològic.

A l’espera del resultat dels estudis encarregats, la direcció d’obra, sota l’encàrrec de l’Ajuntament, ha procedit a tapar i protegir el pou i ha prendre les mesures oportunes perquè la continuïtat de les obres, que es segueixen amb normalitat, no afectin aquesta construcció.

Així mateix, també s’ha encarregat estudi arqueològic d’una làpida funerària datada al 1815 que s’ha localitzat aïllada i actuant com a tapa d’una claveguera a la mateixa plaça i que ha estat retirada del lloc amb l’objectiu de salvaguardar-la.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.