Les obres d’adequació del Parc Municipal de Mollerussa s’iniciaran la setmana vinent

El treball consistirà en la supressió de l’antiga bassa central, per poder guanyar metres d’ús per als usuaris

L’Ajuntament de Mollerussa iniciarà a partir de la setmana entrant els treballs per eliminar la bassa del parc municipal un cop retirada, en col·laboració amb agents de Medi Natural, la fauna que hi vivia i que la reformulació de la normativa ha fet inviable de mantenir. L’adequació, que compta amb un pressupost de 35.788 euros i anirà a càrrec de Romà Infraestructures i Serveis SAU, permetrà dotar aquest equipament municipal d’un espai amb major amplitud recobert d’una capa de sauló i sense elements constructius de formigó, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que s’ha esperat a iniciar les obres, les quals requereixen de maquinària pesant, a l’inici del curs per minimitzar les molèsties durant les vacances escolars als usuaris habituals.

L’alcalde també ha incidit en el fet que aquesta adequació permetrà millorar també la configuració del parc en la seva funció com a recinte firal a l’hora d’acollir el Saló de l’Automòbil, ja que elimina construccions que obstaculitzaven la distribució. Així mateix, també ha assegurat que els serveis jurídics i tècnics estan ultimant les bases del concurs d’idees per integrar l’espai de l’antiga piscina de les escales al recinte del parc i fer-ne una reforma integral. També ha recordat que al mes de maig passat ja es va dur a terme una actuació en aquest equipament consistent en la renovació de bona part dels jocs infantils, una actuació a la qual es van destinar 55.233 euros.

En concret, les obres que es duran a terme ara consistiran en l’arrencada dels elements de formigó que conformen la bassa i les edificacions auxiliars com la caseta que alberga les instal·lacions de fontaneria i també la tanca perimetral. Així mateix, s’aprofitarà l’actuació per eliminar els peus de formigó que havien servit com a base d’anteriors jocs infantils ara inexistents. Un cop fets tots els enderrocs, es restablirà el sòl compactat amb una base de tot-u artificial per reomplir el rebaix deixat per la bassa i després de la pavimentació es restablirà la planeïtat amb una capa superficial de sauló granític.

Millores en les zones de serveis públics

D’altra banda, Solsona també ha explicat que està prevista una actuació de millora de les tres zones de serveis públics com són la del parc municipal, la del parc de la Serra i la del carrer d’Arbeca, al costat de l’Escola Municipal de Música. Les millores compten amb un pressupost de 9.000 euros i està previst que es puguin dur a terme en les pròximes setmanes.


Informa: Oriol Gordillo

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.