L’Escola Ignasi Peraire reb la visita d’Alicia Casals per parlar de robòtica

Els alumnes de l’Escola Ignasi Peraire s’endinsen en el món de la robòtica i la informàtica a partir d’un projecte que presenten al Concurs Escolar de Disseny de Videojocs Científics. Sota el nom ‘Científics en Joc’, els alumnes estan desenvolupant un videojoc amb un protagonista real de l’àmbit català i que es dediqui al món de les ciències.

Els nens i nenes de 5è curs proposen una història on Alícia Casals, professora del Departament de Control Automàtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), nés la protagonista i té com a objectiu aconseguir posar-li una pròtesis a la cama dreta a un nen que viu al Brasil.

Aquest dilluns, els alumnes han rebut la visita de la protagonista del seu videojoc, qui els ha fet un repàs de la seva biografia a la vegada que els parlava dels avenços que s’han produït en pocs anys en el món de la robòtica. Casals ha explicat a tots ells en que consisteix la seva feina destacant que els robots amb els quals treballa tenen la finalitat de millorar la vida de les persones. També de manera clara ha destacat la poca presència de dones en el camp de la robòtica i ha animat als alumnes a endinsar-se en aquest món en el que cada dia es necessiten més investigadors per a seguir treballant i desenvolupant solucions per als ciutadans.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.