L’Escola Mestre Ignasi Peraire guanya un primer premi a la final dels mSchools Student Awards

D8irA3jWsAAxP3y

L’Escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa s’ha adjudicat aquest dissabte el primer premi a la final dels mSchools Students Awards en la modalitat del Mobile History Map (MHM) de col·legis de primària que ha acollit la Farga de l’Hospitalet, Barcelona.

El projecte “@dona’t” realitzat per l’alumnat i docents del centre mollerussenc de primària ha aconseguit ser el més ben considerat de Catalunya gràcies al seu estudi del nombre de dones que formen part de les entitats socials de Mollerussa. Una informació que els membres del grup de treball han recopilat mitjançant internet o entrevistes enregistrades, i que posteriorment han publicat al Mobile History Map, la nova aplicació mòbil de geolocalització que permet als estudiants crear contingut relatiu a punts d’interès propers al seu centre educatiu (entitats, monuments, museus, entre d’altres) i ubicar-los en un mapa.

D8iVE4RXYAAWJJ5

Concretament, l’estudi se centra en quantes dones formen part de les entitats del municipi o de la seva junta directiva, així com quantes en són la seva primera presidenta de la història. El projecte “@dona’t” també avalua si hi ha feines diferenciades per als dos gèneres.

Pel que fa als premis, l’escola guanyadora ha obtingut a banda del reconeixement, una càmera 360º i un lot de 5 ulleres de realitat virtual.
D8i53sTWwAEA9PQ

Enguany han participat en aquesta modalitat més de 700 escoles de primària, secundària i de servei educatius d’arreu de Catalunya. Només 23 centres s’han plantat a la final (10 a la competició de primària i 10 més a la de secundària), dels quals sis són lleidatans i dos d’ells de Mollerussa, l’Escola Mestre Ignasi Peraire i l’Institut La Serra, que no ha aconseguit cap recompensa pel seu projecte “Misteris del Pla d’Urgell”, el qual ubica al mapa els indrets de la comarca amb enigmes sense resoldre.

Cal recordar que el Mobile History Map és un programa educatiu del mSchools englobat a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya que també permet a l’alumnat desenvolupar les seves competències digitals.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.