L’Escola Mestre Ignasi Peraire i l’Institut La Serra, a la final del Mobile History Map 2019

L’Escola Mestre Ignasi Peraire i l’Institut La Serra de Mollerussa s’han classificat per a la final d’enguany del Mobile History Map (MHM). Aquest és un programa educatiu del mSchools englobat a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, el qual parteix d’una nova aplicació mòbil de geolocalització que permet als alumnes crear contingut relatiu a punts d’interès propers al seu centre educatiu (entitats, monuments, museus, entre d’altres) i ubicar-los en un mapa. Així mateix, aquesta eina també els hi serveix per a desenvolupar les seves competències digitals.

D7A7-4AX4AA-QCx

Enguany s’han plantat a la final un total de 23 centres de primària, secundària i de serveis educatius d’arreu de Catalunya, dels quals sis són lleidatans i dos d’ells de Mollerussa. Per una banda, l’Escola Mestre Ignasi Peraire s’ha adjudicat el bitllet per a la final de primària amb el projecte “@dona’t”, mentre que l’Institut la Serra és un dels 10 centres de secundària finalistes gràcies al seu projecte “Misteris del Pla d’Urgell”, que ubica al mapa els indrets de la comarca amb enigmes sense resoldre.

D7pdUS4W0AALZE5

La final tindrà lloc el dia 8 de juny a la Farga de l’Hospitalet, i els premis als guanyadors, a banda del reconeixement, consistiran en una càmera 360º i un lot de 5 ulleres de realitat virtual per a l’escola de cada equip vencedor​.

Cal afegir que l’INS La Serra també va guanyar el passat 24 de maig el 1r Premi en la categoria de pòster i presentació al VIII Concurs de Cristal·lització a l’Escola amb el treball CRISTAL-INS, realitzat per l’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat del centre. El Concurs de Cristal·lització a l’Escola és una projecte de divulgació científica de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili on hi participen 50 centres de Catalunya.


Informa: Redacció / Imatges: @inslaserra @IgnasiPeraire

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.