L’Espai Jove Intercultural clou el curs en què han participat 50 adolescents i 10 usuaris del Casal d’Avis

Fotografia dels participants del curs de l'EJI. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

Fotografia dels participants del curs de l’EJI. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

El Teatre L’Amistat ha acollit aquest dijous al vespre la festa de cloenda del curs de l’Espai Jove Intercultural (EJI), un projecte amb onze anys de vida de l’Ajuntament de Mollerussa, tutelat per la regidoria d’Acció Social i Ciutadania, i que té per objectiu fomentar la participació activa dels joves buscant una major implicació per així aportar accions per millorar la ciutat. Durant l’acte, que va servir per explicar els diferents projectes en els quals s’ha treballat enguany, es van lliurar diplomes als 50 participants dels tres instituts de Mollerussa i també del Siloé d’entre 12 i 16 anys, alguns dels quals formen part del Consell de Participació Adolescent, així com també als deu usuaris del Casal per a la Gent Gran. També es va fer un reconeixement a les entitats amb les que s’ha col·laborat.

El regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància, Josep Lavín, va felicitar a tots els participants als quals va qualificar de “gent compromesa amb la societat i la ciutat de Mollerussa”. També va recordar que Mollerussa va renovar l’any passat el segell de Ciutat Amiga de la Infància amb menció d’excel·lència, precisament per tota la tasca que es fa per implementar polítiques que millorin el benestar dels infants i joves de la ciutat.

La descoberta de la Història de Mollerussa de la mà dels usuaris del Casal d’Avis ha estat un dels projectes en els quals s’ha treballat i que ha permès als joves, entre altres coses, conèixer l’ofici de soldador i torner, les tradicions culinàries d’antic de la Setmana Santa amb la confecció dels típics panadons, o visitar les instal·lacions de l’empresa familiar en actiu més antiga de la ciutat, Vinagres Badia.  Pel que fa al projecte, Vivint Mollerussa s’ha treballat en l’organització de diferents esdeveniments a la ciutat com el Dia Universal de l’Infant o el Dia Mundial de la Pau, així com també la Marató de la Sang, entre altres.

A banda dels dos projectes estrella de l’EJI, els membres del Consell de Participació Adolescent també van explicar tota l’activitat que han dut a terme des de la seva constitució oficial a principis de curs. A banda d’assistir en representació de la ciutat al IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescente a Santander on es va elaborar un manifest de drets dels infants i adolescents que s’ha presentat al Congrés de Diputats i al Parlament. També han participant activament en l’organització de diferents actes de la Festa Major de la ciutat així com també, entre altres actuacions,  informant als joves de més de 16 anys sobre el procés de la consulta popular sobre la reforma del centre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.