L’especialista en migracions i tracta de persones, Helena Maleno, serà la premiada amb el III Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa

La defensora dels drets humans i especialista en migracions i tracta de persones, Helena Maleno, serà la persona premiada en la tercera edició dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de la ciutat i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

El jurat ha volgut reconèixer la seva tasca humanitària a l’hora d’ajudar a salvar la vida de milers dels emigrants que intenten travessar el mar des de la frontera sud entre el Marroc i la península Ibèrica, indret on en els darrers 8 anys han perdut la vida més de 1.800 persones.

A causa d’ajudar els emigrants i donar a conèixer la seva realitat, Maleno ha rebut diverses amenaces de mort i des del Marroc se l’ha acusat d’afavorir la immigració irregular, una causa que a Espanya es va arxivar. D’aquesta manera, des de l’organització de la cita, s’espera fer un reconeixement múltiple.

Així mateix, també es pretén que el premi sigui una manera de fomentar la integració dels emigrants en la societat.

La gala de lliurament del premi tindrà lloc el pròxim 9 de novembre a partir de les 21.00 hores de la nit al Restaurant Resquitx. Així mateix, el mateix dia també es lliuraran els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol, on des de l’organització s’anima a totes les entitats i persones de l’àmbit local a presentar les seves propostes abans del 14 d’octubre.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.