L’Estany celebra la primera ‘Oktobirdfest, la festa ornitològica de Ponent’

Des del 2006, s’han observat 265 espècies d’ocells diferents a la llacuna

L’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà el proper dissabte 8 d’octubre la primera Oktobirdfest, la festa ornitològica de Ponent. La jornada oferirà activitats per a tots els públics dedicades a fomentar l’estima cap a l’ornitologia. Concretament, hi haurà tallers didàctics i lúdics, l’alliberament de fauna recuperada, art, concursos i premis. Tot plegat maridat amb productes gastronòmics i cervesa de proximitat, però a l’estil bavarès.

Una de les activitats centrals serà la Marató ornitològica cooperativa, coincidint amb el Global October Day. Una iniciativa d’àmbit mundial i que té per objectiu albirar el màxim d’ocells possibles arreu del món. En aquest sentit, l’Estany és un dels punts concrets de referència d’observació d’aus a Catalunya. Des del 2006 s’hi han observat 265 espècies diferents, entre les quals destaca per la seva peculiaritat un pelicà. Actualment, els canyissars inundats són la llar de diversos exemplars en perill d’extinció al territori català.

Una altra de les activitats destacades serà veure el primer ocell de l’Enciclopèdia Mural que l’artista Swen Schmitz pinta a l’Estany.

La Oktobirdfest compta amb la col·laboració de Matías Tolsa (caricaturista), Barcelona Birding Point, Birding Catalunya, Àlex Mascarell (il·lustrador), Botiga Oryx, Swarovski optics, Swen Art (muralista), Gustum, Leader Catalunya Central, La Caseta de l’òliba, Els Sentits de Vallbona, Centre de recuperació de fauna de Vallcalent, Agents Rurals.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.