L’Estany construeix dos refugis per afavorir l’ecosistema del bosc de ribera de Ca l’Aragonès

El bosc de Ca l’Aragonès ha estat l’espai escollit per desenvolupar, per part de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, les activitats commemoratives del Dia Mundial de les Zones Humides, que es celebra el 2 de febrer. Aprofitant l’efemèride, els assistents han participat activament en la construcció de dos refugis per animals invertebrats, fets a base de troncs d’arbres vells. D’aquesta manera, es vol estudiar, entre d’altres insectes, com s’adapta a l’ecosistema l’escarabat rinoceront, propi de la zona.

Els dos refugis seran els primers de l’estany i serviran com a prova pilot per observar quina influència tenen en el bosc de ribera. I és que el fet que aquest es recuperés ara fa deu anys, fa que sigui massa jove per a què hi habitin alguns invertebrats i també dificulta la nidificació dels ocells. És per això que també s’ha aprofitat la jornada per instal·lar caixes en alguns arbres. Una iniciativa que pretén donar valor al bosc de ribera, que s’ha anat reduint en superfície com a conseqüència de l’ús d’aquests terrenys per a les activitats agràries o fins i tot per la seva urbanització.

La cinquantena de persones que han assistit aquest diumenge a l’estany també han pogut veure l’alliberament, per part dels Agents Rurals, de dues espècies -un esplugabous i un aligot- que provenien del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.