L’Estany d’Ivars i Vila-sana commemora el Dia Mundial dels Ocells amb diverses activitats

Posar el coneixement científic a l’abast del públic en general. Amb aquest objectiu, els professionals que es dediquen a l’anellament d’ocells i el seguiment ornitològic de les més de 200 espècies identificades a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana han obert el seu treball al públic, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells.

Desenes de persones s’hi han acostat a les sessions d’anellament que s’han programat durant tot el cap de setmana. Aquesta és una de les pràctiques habituals que fan els tècnics de l’estany i, des de la seva recuperació, ara fa deu anys, s’ha superat la xifra dels 30.000 ocells anellats. Espècies com el teixidor són de les més comunes a la zona i s’han adaptat molt bé a l’ecosistema d’aquesta superfícies¡ aquàtica. En aquesta sessió també han tingut la sort de poder identificar un animal més difícil de capturar, el trist.

La tasca dels tècnics és la de comprovar si la gestió de l’espai és l’adequada i afavoreix que es mantingui l’actual comunitat d’espècies que viuen a l’entorn. A més, també estudien les rutes migratòries dels ocells i les seves pautes d’alimentació i descans.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.