L’Estany d’Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic i de degustació a Cal Sinén

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, va visitar aquest dimarts les obres d’adequació de la primera planta del Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ubicat a la masia recuperada de Cal Sinén.

En les darrers setmanes s’ha acabat l’obra civil d’aquesta planta i des del Consell Comarcal la voluntat és que en un futur s’hi puguin fer degustacions de productes de la zona a més de donar-hi un ús social per a que s’hi puguin celebrar jornades o actes.

Aquests primers treballs que han estat subvencionats en part per la Diputació de Lleida han comportat una inversió de 60.914,53 euros.

Panadés va voler posar en valor el projecte que a través d’aquesta adequació recupera un espai més de la memòria històrica.

L’arquitecte Jordi Capell va explicar que per la zona de degustació, s’hi preveu  col·locar un taulell amb equipament d’escalfament i refrigeració per acabar de preparar begudes i plats per a degustacions i pel que fa la zona d’usos culturals, es contempla un espai més informal, amb butaques i taules per a poder realitzar diferents actes i actuacions de petit format.

El cost per aquesta fase futura d’acabats i equipaments està pressupostat en us 74.781,67 euros i també s’ha planificat una segona fase per a l’accessibilitat amb un ascensor i l’electrificació a la qual es preveu destinar 32.996,36 euros.

Els terminis d’aquest projecte d’adequació està previst que es coneguin al setembre una vegada s’hagi  celebrat la reunió del Consorci de l’estany després de renovar les institucions amb les eleccions del passat 26 de maig.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.