L’Estany d’Ivars i Vila-sana guanyarà tres nous quilòmetres de recorregut

Joves d’arreu de Catalunya treballen per obrir tres camins que permetran conèixer noves àrees, ecosistemes i flora autòctona de la llacuna

L’Estany d’Ivars i Vila-sana sumarà tres nous quilòmetres de recorregut, que s’afegiran als sis que ofereix el seu itinerari circular. Els joves que participen en el segon camp de treball a l’espai natural han treballat al llarg de dues setmanes per habilitar tres nous camins a la zona sud de la llacuna. D’aquesta manera, vol descongestionar-se el camí principal i oferir als visitants l’opció de recórrer trams amb més desnivell així com conèixer noves àrees, ecosistemes i flora autòctona.

La quinzena de joves del camp de treball, coordinat per Quàlia i el Consorci, han desbrossat els nous camins i han elaborat també senyalitzacions temporals per facilitar-ne el recorregut mitjançant pedres amb il·lustracions d’animals icònics com la marieta o la libèl·lula. Procedeixen de diferents punts de Catalunya i l’experiència els ha aportat valors per preservar el medi ambient i conèixer una zona diferent a la que resideixen habitualment.

Els joves gaudeixen també de tallers o activitats de lleure durant el camp de treball, que va iniciar-se el 30 de juliol i finalitzarà el pròxim 13 d’agost. L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell els ha cedit les instal·lacions del pavelló municipal per a la seva estada.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.