L’Estany d’Ivars i Vila-sana planteja buidatges parcials per millorar la salut de l’aigua

Aquest divendres 29 de març es compliran 10 anys de la culminació del reompliment de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. L’aigua va tornar a entrar en aquest estany recuperat l’any 2005, però no va ser fins al 2009 que es va arribar a la cota màxima. Tanmateix, l’aigua ha experimentat un deteriorament progressiu des de la seva recuperació, i presenta una manca d’oxigenació que provoca la disminució d’animals autòctons i també de la vegetació aquàtica. Per aquest motiu, el comitè d’experts que vetlla per la salut de la zona es planteja la possibilitat de realitzar un seguit de buidatges parcials a l’estany, amb la voluntat de controlar l’excés de peixos que contribueixen a la disminució de la qualitat de l’aigua.

A banda de millorar la faceta ambiental, l’Estany també ha presentat un programa de 16 activitats lligades a quatre temàtiques: l’esport, la cultura, la natura i la salut. El plat fort serà la Festa Major de l’Estany que tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 d’abril, on hi haurà jornada de portes obertes a Cal Sinén, una plantada d’arbres, foodtrucks i un joc de geolocalització.

Així mateix, la programació també inclou esdeveniments habituals com la Setmana Natural per a Joves, la VIII Volta solidària per a l’eradicació de la violència masclista, o la nit dels ratpenats, i també n’afegeix de nous com un espectacle musical i de titelles per a públic familiar, o una exposició d’art dels germans Schmitz Coll.

Cal afegir que les activitats es desenvoluparan des d’aquest mes de març fins a finals del mes setembre.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.