L’Estat expedeix a Lleida més de 800 certificats per exportar productes d’origen animal a tercers països

Pla sencer del subdelegat del govern espanyol a Lleida, Jose Crepín, amb responsables de l'empresa Aldahra Fagavi, el 21 de febrer del 2020. (Horitzontal)

La Unitat de Certificació d’Exportacions de Sanitat Animal que l’Estat va posar en marxa el maig passat a Lleida ha tramitat fins ara 819 certificats per exportar a països no comunitaris productes relacionats amb la sanitat animal com ara animals vius, productes d’origen animal (carn, ous, llet, llana o pells), productes destinats a l’alimentació animal (alfals, matèries primes, pinsos compostos), medicaments veterinaris i productes zoosanitaris i mascotes. Durant els mesos de gener i febrer del 2020 han estat 350 els certificats emesos, un 68% dels quals (240) corresponen a exportació de carn de porcí, amb més de 6.000 tones de producte destinat als mercats de Filipines, Sèrbia, Montenegro, Corea del Sud i Hong Kong, entre altres.
També destaquen els 75 certificats expedits per exportar 600.000 pollets i ous per incubar, així com 2.000 vedells vius destinats al Marroc i Tunísia i 500.000 quilos de productes relacionats amb l’alimentació animal.

En els mesos de maig, quan es va posar en marxa, i desembre del 2019, la Unitat de Certificació d’Exportacions ubicada a la subdelegació del govern espanyol a Lleida va tramitar un total de 469 certificats d’exportació a països no comunitaris de productes d’origen animal o de sanitat animal que requereixen d’un procediment específic donant servei a més de 50 empreses de les comarques de Lleida i de la Franja de Ponent.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, Jose Crespín, ha valorat “molt positivament” la tasca que s’està duent a terme des de la Unitat de Certificació i el servei que s’ofereix als empresaris que han apostat pels mercats internacionals. En aquest sentit, Crespín, ha destacat que el volum d’activitat, tant en el primer any de funcionament com en aquests dos primers mesos del 2020, “demostren que era una necessitat que calia posar en marxa”.

Jose Crespín ha donat a conèixer les dades en el marca de la visita que ha fet aquest divendres a les instal·lacions de l’empresa de farratges del Pla d’Urgell, Aldahra Fagavi, una de les primeres empreses lleidatanes en exportar productes relacionats amb la sanitat animal a tercers països a través de la Unitat de Certificació d’Exportacions de Sanitat Animal de Lleida. El subdelegat ha assenyalat que aquest servei “ha facilitat als empresaris lleidatans els tràmits d’exportació a països no comunitaris i n’ha agilitat el procediment”.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.