L’exdirector d’UNICEF, Nils Arne, creu que la UE hauria d’haver actuat abans amb els refugiats

L’exdirector d’UNICEF, Nils Arne, ha afirmat des de Mollerussa que l’ajuda que la Unió Europea ha destinat als refugiats sirians s’ha coordinat massa tard. En aquest sentit ha considerat que el més adequat hagués estat donar suport als països més propers al lloc del conflicte, com ara Jordània, Líban o Turquia on, ha recalcat, són els grans receptors dels centenars de milers de persones que han hagut de fugir de casa seva.

Arne ha exposat a la capital del Pla d’Urgell l’experiència viscuda amb els nens refugiats en diferents conflictes armats on també ha treballat amb persones amb discapacitat, de les que ha dit que, en aquests casos es troben en una situació d’exclusió social. Una problemàtica que per l’exdirector d’UNICEF passa, entre d’altres, per la regeneració política en les institucions.

Durant la xerrada, emmarcada en el 40è aniversari de l’ACUDAM, l’exdirector d’UNICEF ha volgut deixar clar que considera que ha arribat el moment en què la societat ha de poder resoldre les seves diferències d’una manera constructiva i ha animat a la ciutadania a obrir el seu cor als refugiats que siguin acollits a casa nostra.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.