L’Hospital Arnau de Vilanova només utilitza una de les tres plantes per a pacients ingressats amb covid-19

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha tancat aquesta setmana una de les plantes covid-19 per la reducció d’ingressos de pacients amb el virus. Arran dels brots registrats aquest estiu a la Regió Sanitària de Lleida l’hospital havia arribat a tenir tres plantes covid operatives i ara només n’hi ha una. El metge del servei d’Urgències Oriol Yuguero ha explicat que de moment aquesta planta que ara ha quedat alliberada estarà a la “reserva” per si a l’octubre hi torna a haver un altre rebrot. Segons Yuguero, actualment el principal volum de pacients que hi ha a l’hospital és “no covid” per la qual cosa, ha afirmat que el centre es troba en una situació bastant favorable com la de finals d’abril o principis de maig.
La mitjana de pacients que acudeixen a Urgències de l’Arnau de Vilanova cada dia amb símptomes de covid-19 és d’entre 20 o 25, segons ha explicat el doctor Oriol Yuguero. Es tracta de persones que encara se’ls ha de fer la prova o que ja estan diagnosticats amb virus i se’ls ha complicat la situació. Tenen un perfil molt variat però majoritàriament és gent d’entre 50 i 60 anys amb patologies prèvies. D’aquests, n’hi ha molts que si no s’han fet la prova donen negatiu. Yuguero ho atribueix a què s’ha fet molta campanya perquè la gent acudeixi a Urgències al mínim símptoma de la malaltia.

Pel que fa al volum d’ingressos amb covid-19 al centre hospitalari, va variant molt, segons el dia, ja que dilluns n’hi va haver 11 però dimarts només 4. Així mateix, les altes també són variables, ja que dimarts se’n van donar 12 i en tot el cap de setmana només 2.

Pel que fa al volum de defuncions, Yuguero ha comentat que la gent no mor tant perquè a diferència de la primera onada del març, ara hi ha tractaments per actuar abans en un pacient que està greu, i això fa que “evolucionin millor”. Els que no ho fan, són majoritàriament, per problemes respiratoris.

Yuguero ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació per explicar la tasca dels 5 gestors COVID que s’han incorporat a l’Arnau de Vilanova per fer seguiment dels casos covid-19 que hi ha al centre hospitalari. Juntament amb l’Hospital Santa Maria de Lleida, aquests són els primers hospitals a Catalunya que incorporen aquesta figura que fins ara només actuava a l’Atenció Primària.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.