Linyola convertirà l’antic escorxador en un obrador municipal

Visita a l’antic escorxador de Linyola. FOTO: Ajuntament de Linyola.

L’ajuntament de Linyola té previst convertir l’antic escorxador, actualment en desús, en obrador municipal. D’aquesta manera, es pretén convertir-lo en un espai de referència que permeti potenciar usos tradicionals com la matança del porc i l’elaboració de productes artesanals com confitures, confitats, licors, entre d’altres.

El projecte, que està en fase de redacció, també té previst adequar la sala principal com a espai polivalent per a trobades de colles i grups per celebracions diverses. A més, inclou l’acondicionament de les sales annexes per facilitar espais d’activitats per a joves.

Alex Mases, alcalde de Linyola explica que amb aquesta iniciativa, el consistori pretén crear un espai municipal que permeti desenvolupar iniciatives d’emprenedoria en el sector agroalimentari i de proximitat. “Aquest nou obrador permetrà continuar amb les tradicions típiques de la nostra cultura, com és la matança del porc per exemple, amb condicions d’higiene òptimes i seguint la normativa actual, però usant els mètodes d’elaboració tradicional”, descriu Mases.

Carme Nuin, cap del Servei de Salut Pública a Lleida, Antoni Díaz, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural han visitat avui l’espai i s’han compromès a estudiar la viabilitat d’aquest projecte.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.