Linyola estrena passarel·la de fusta al camí de Montgai

PONTFUSTA2Linyola estrena passarel·la de fusta al camí de Montgai, que servirà per creuar d’un costat a l’altre de la segona sèquia del poble. Aquesta construcció ha estat pensada i duta a terme pels 15 joves del camp de treball de Linyola, els quals durant 15 dies han estat treballant per recuperar la via verda que envolta el municipi, posant en valor escenaris de la Guerra Civil a Linyola com a eix principal d’actuació.

Durant les darreres dues setmanes, els joves voluntaris, provinents d’arreu de Catalunya, també han estat treballant en l’excavació i restauració d’un dels dos nius de metralladores que s’han localitzat al Tossal de la Costera. Segons Àlex Mases, alcalde de Linyola, “Ara quedarà pendent per l’any vinent la meitat de l’excavació i la total restauració del segon niu”.

L’alcalde explica que també s’han transformat i embellit les escales del Castell amb pintura mural, seguint un disseny de l’artista local Àlvar Farré. “L’obra es batejarà amb el nom “Matisos d’Esperances”, degut a les diferents tonalitats de verd que s’han volgut utilitzar en les diferents escales. Com ja sabeu, el verd és el color de l’esperança. Amb aquests ‘matisos’ i les diferents tonalitats  s’ha volgut fer un al·legoria al significat de l’esperança i la ‘Cultura de la Pau’ en contraposició al sentit de qualsevol guerra i en especial a la Guerra Civil espanyola”, apunta Mases.

Una altra de les tasques que han dut a terme els joves voluntaris ha estat l’organització o muntatge de l’exposició fotogràfica d’imatges de la Guerra Civil, fetes a Linyola i al seu terme l’any 1938. L’exposició porta el nom de ‘Primers trets de Francesc Boix’ autor de les fotos. Aquesta exposició es podrà visitar des de l’últim cap de setmana de juliol fins la Festa Major d’agost, pels matins dissabte i diumenge.

Finalment els joves del camp de treball han instal·lat els cartells indicatius per senyalitzar el recorregut que ells mateixos han netejat. “També s’han encarregat del disseny i l’elaboració del tríptic explicatiu de la ruta.  Per l’any que ve quedarà pendent la instal·lació de taules  bancs i barbacoes al bosquet per tal d’habilitar-lo com a zona de pícnic”, finalitza l’alcalde.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.