Linyola estrenarà mural pel 20è aniversari del Pessebre Vivent

pessebre1

  • Es tracta d’un esgrafiat amb relleu, d’estil romànic ‘modernitzat’ que ocuparà tota la façana lateral de l’edifici on es celebra la representació

El Pessebre Vivent de Linyola mostrarà un mural amb relleu a la façana lateral de l’edifici on se celebra la representació, enguany per commemorar el seu 20è aniversari. Es tracta d’un esgrafiat, inspirat en l’estil romànic, que mostrarà el naixement de Jesús i els principals protagonistes d’aquella escena.

Ana Pulido, l’artista que està modelant el mural, explica que aquest tipus de  murals amb relleu es fan amb una base de morter de cal i sorra. “La tècnica consisteix en aplicar una primera capa més fosca i deixar que s’assequi. Després extens una de més clara i la treballes i retalles amb una navalla mentre està fresca, dissenyant el dibuix. Finalment li dones una capa de silicat de potassi, que li dona el toc més brillant i colorit”, explica Pulido.

pessebre4

Segons l’artista, l’obra representa el naixement de Jesús. “Ens hem inspirat amb el logotip del pessebre vivent per a fer el naixement, però des d’una vessant més social i no tant religiosa. Hi apareixeran Josep i Maria amb el nen, la mula el bou la lluna i estels. No hi apareixen motius religiosos com l’esperit Sant o els reis mags. Entenem el naixement de Jesús com quelcom real va passar fa més de 2.000 anys, més com una revolució social que com quelcom màgic i religiós. Els colors que utilitzarem seran el violeta i el groc, perquè entenem que la situació política actual també es troba en un moment de revolució social, per tant aquest mural lliga amb el Pessebre Vivent, però també en el moment actual que està vivint el país”, apunta l’artista.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el mural costarà aproximadament uns 6.000 euros. “Aquest estarà finançat íntegrament pel Pessebre Vivent, tot i que també hem d’agrair a l’empresa Weber el patrocini mitjançant un descompte molt important amb els seus productes”, informa l’alcalde.

pessebre2

El mural estarà finalitzat en unes tres setmanes aproximadament. L’alcalde no descarta en el futur realitzar aquest tipus d’obra en altres parets del municipi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.