Linyola exposa l’obra sobre l’Holocaust de Francesc Boix

EXPO6L’exposició, que mostra l’horror de la Segona Guerra Mundial, té lloc a la planta del consultori nou, a la Plaça del Planell, i es mostrarà fins el 20 d’agost, tots els dissabtes i diumenges.

Linyola exposa l’obra de Francesc Boix. Titulada com “Els primers trets de Francesc Boix”, el fotògraf de Mauthausen, nom amb el qual va ser recordat, mostra quasi dues-centes instantànies, que van formar part de les proves per condemnar als autors de l’holocaust nazi.

Àlex Mases, alcalde de Linyola explica que Francesc Boix és conegut amb el nom del fotògraf de Mauthausen, perquè va ser deportat a aquest camp, “Boix va treballar al laboratori fotogràfic d’on va poder treure clandestinament nombroses fotografies que els SS enregistraven. Un cop alliberat Mauthausen, va captar instantànies dels supervivents i de l’estat del camp els dies posteriors. Aquestes fotografies van servir com a prova d’acusació contra jerarques nazis al judici de Nuremberg”, explica Mases.

Les imatges del fotògraf, que han fet la volta al món, s’han convertit en icones de l’holocaust, de la història del segle XX i expliciten les barbaritats i l’horror del règim d’Hitler.

L’exposició té lloc a la planta del consultori nou, a la Plaça del Planell, i es mostrarà fins el 20 d’agost, tots els dissabtes i diumenges.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.