Linyola inaugura la exposició “Paisatges Geològics de Catalunya”

mostra (Grande)

  • Es tracta d’una mostra de fotografies fetes per Jordi Lluís Pi sobre llocs d’interès geològics existents a Catalunya

Linyola inaugura la exposició ‘Paisatges Geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana’. La mostra està composta d’un total de 50 fotografies que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya mostrant la varietat dels colors, textures i formes que el conformen.

Aquesta exposició és una recerca dels llocs d’interès geològics que podem trobar dins la riquesa paisatgística de Catalunya. El seu autor, el fotògraf Jordi Lluís Pi, ha estat sempre vinculat des de jove al món de la  muntanya i el de la mineralogia i està especialitzat  en la fotografia de natura, més concretament en la fotografia de muntanya i la geològica. “L’exposició proposa un recorregut per paisatges comuns de la geografia catalana que tenen una importància cabdal pel que fa a la morfologia, el relleu i el desenvolupament del nostre territori”, diu Pi.

En aquest sentit, l’autor explica que a través d’una mirada fotogràfica, es pretén posar de relleu la importància dels paisatges geològics d’interès, situant-los dins el conjunt del territori. “Catalunya té una geologia excepcional i una riquesa de paisatges notable. Com a exemple podem trobar les Serres Litorals i Prelitorals, amb serralades com la de Collserola, Montserrat, el Montseny o el Montsant, les Serres Transversals com Cabrera o Collsacabra, les Prepirinenques com el Cadí, el Pedraforca o el Montsec d’Ager, i els Pirineus com la serralada més extensa dins la geografia i geologia catalana. També la Costa Brava o la Depressió Central Catalana son dos exemples més de la diversitat del paisatge català”, descriu Pi.

L’autor, el qual és membre actiu de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, és dedica també a inventariar i a documentar fotogràficament el paisatge geològic de Catalunya, “Des de l’any 2000 formo part de la organització Internacional Mountain Wilderness de Catalunya, col·laborant en la conservació de l’alta muntanya i dels seus territoris i de la qual actualment soc membre, per tant, amb la meva feina, el que pretenc és fer un pas més per a una catalogació i preservació en profunditat del nostre patrimoni natural”, manifesta Pi.

La exposició estarà oberta del 10 de desembre fins al 18 de gener, al Consultori Mèdic. La inauguració oficial serà el proper 8 de desembre, i anirà a càrrec de l’alcalde Àlex Mases i el mateix autor Jordi Lluís Pi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.