Linyola inicia la digitalització en 3D del seu patrimoni cultural amb ‘Tours virtuals’ pel Pessebre Vivent i l’església de Santa Maria

El Pessebre Vivent i l’església de Santa Maria de Linyola ja es poden visitar de manera virtual a través d’Internet. Les visites ofereixen una visió de 360 graus i amb alta resolució de les zones i sales dels dos escenaris, on s’inclouen espais on fins ara no s’hi havia arribat com per exemple la part de dalt de les voltes de l’església. Així mateix, el recorregut es complementa amb breus descripcions dels múltiples objectes que s’hi poden trobar amb la voluntat de convertir els dos escenaris en un ‘Museu Virtual’ i donar a conèixer el seu patrimoni.

Aquest projecte s’ha portat a terme de manera altruista per l’empresa del municipi 3D Telemetria Làser mitjançant una tècnica sorgida a Estats Units ara fa un any però que és pionera en aplicar-se a Espanya, la qual utilitza un escàner per capturar els diferents espais a digitalitzar.

Cal destacar que s’han necessitat gairebé 400 captures d’imatge per aconseguir reproduir virtualment l’església de Santa Maria, i que també s’està estudiant la possibilitat de digitalitzar altres edificis del municipi com el del Molí de l’oli o escenaris com el de les rutes saludables.

Els ‘tours virtuals’ és poden visitar a la pàgina https://www.3dtelemetria.net i ben aviat al web de l’Ajuntament de Linyola.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.