Linyola organitza la tercera cronoescalada al campanar de l’església de Santa Maria

2aCronoescalada

L’Ajuntament, la Parròquia i el Centre Excursionista de Linyola han organitzat la tercera cronoescalada al campanar de l’església de Santa Maria, un acte que ja s’ha consolidat dins dels actes de la Festa Major, que enguany se celebra del 17 al 19 d’agost.

La competició es realitzarà diumenge 19 d’agost a les 18.30 h, i consistirà en l’ascensió a la torre de 30 metres del campanar, que té més de 120 escalons circulars, el que equival a un edifici de cinc plantes.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el lema de la prova és; 125 escales, 30 metres, 1 objectiu. “Hi haurà 6 categories, 3 per edat i 3 per sexe. L’activitat es limita a 60 persones en total o 10 persones per categoria.  Abans de fer la prova, tots els participants que ho desitgin podran examinar el recorregut.”, explica Mases.

La sortida és farà del mig de la plaça l’església. El crono s’iniciarà un cop fet el compte enrere de 3 i just desprès de la baixada de bandera. “La pujada consta de 5 trams: Plaça-cor, cor-rellotges, rellotges-golfes, golfes-campanes, campanes-terrassa. El crono s’aturarà quan el pujador/a toquí amb la mà el màstil central de la terrassa. Tots els participants sortiran individualment i tindran un temps màxim de 2 minuts per entrar a classificacions. Per seguretat, no hi haurà més d’una persona pujant simultàniament”, descriu l’alcalde.

L’organització muntarà a la plaça església diverses carpes i taules per fer inscripcions i avituallament líquid. També és muntarà una carpa a la terrassa amb avituallament líquid.

La inscripció és gratuïta i quedarà formalitzada amb el registre presencial el mateix dia de l’activitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.