Linyola restaura l’antiga porta de l’ajuntament

L’ajuntament de Linyola ha iniciat les obres de restauració i recuperació de l’antiga porta de fusta d’entrada al consistori, datada del 1909 i que es trobava en bastant mal estat de conservació degut a les inclemències meteorològiques i el pas de temps.

La porta està formada per dues parts simètriques de fusta acabada en un arc de mig punt, amb una senzilla decoració de línies incises i amb el pom i ornaments de metall. A la part superior de cada meitat de la porta hi ha una inscripció: “ANO” (a la part esquerra) i “1909” (a la part dreta). El criteri que se seguirà en aquesta actuació, serà el de la recerca i la recuperació de l’aspecte original, en la mesura que sigui possible. Es tracta d’una intervenció de conservació preventiva i curativa.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que aquesta porta ha format part de la història del municipi durant dècades, i creu necessària la seva recuperació per poder mostrar-la als veïns i veïnes de Linyola. “L’estat de conservació de la porta és bo, ja que la fusta no presenta zones debilitades. El tirador de la porta està lleugerament oxidat i té restes de pintura. A nivell superficial, la porta està pintada amb una pintura en bastant mal estat a conseqüència d’antigues humitats i ressecaments. També hi ha gran quantitat de grapes clavades a la part exterior, i algun grafitti”, descriu l’alcalde.

Un cop la porta estigui restaurada, l’equip de govern té previst exposar-la als baixos de l’ajuntament i proposar-la com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). “Aquesta porta forma part de la història del nostre poble i del nostre ajuntament per tant ens agradaria conservar-la i catalogar-la. Fins ara estava guardada als magatzems de l’antic escorxador, un cop restaurada l’exposarem als baixos de l’ajuntament per a que tothom la pugui contemplar”, diu Mases.

La persona que està duent a terme la recuperació de l’antiga porta de fusta de l’ajuntament és Idoia Tantull, restauradora que ja va recuperar l’antic carro funerari. Els treballs s’estan duent a terme a l’antic escorxador i duraran aproximadament unes sis setmanes.


Informa: Redacció Fotos: Aj.Linyola

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.