L’IRTA aposta per les xarxes antipedra al Pla de Lleida, on hi ha 13 episodis de calamarsa de mitjana a l’any

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries reivindica la instal·lació de xarxes antipedra en cultius fructícoles com a solució per evitar que aquests productes pateixin danys causats per aquest fenomen meteorològic. A les comarques de Lleida, en un any es produeixen 13 episodis de calamarsa de mitjana, molts dels quals poden acabar, com enguany, traduint-se en afectacions d’entre un 80 i el 100 per cent de la producció. A banda de protegir de la pedra, les malles també són beneficioses per a la millora de la qualitat d’algunes varietats de fruita, ja que permet minvar els efectes del sol i del vent.

L’IRTA aprofita sessions com la vintena Jornada Fructícola de Mollerussa per mostrar els diferents sistemes de xarxes existents en el mercat i ensenyar algunes pautes sobre com plantar dins d’aquestes zones o difondre les propietats de productes que, combinats amb les malles, poden fer augmentar la qualitat del producte.

Enguany s’han complert les expectatives de les jornades, que han comptat amb l’assistència de 1.700 persones, algunes d’elles provinents de diferents comunitats autònomes de l’Estat, a més d’altres vingudes des de Portugal o Itàlia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.