L’IRTA estudia un centenar de finques afectades per les gelades per millorar l’efectivitat dels sistemes de prevenció

La 27a Jornada Fructícola presenta també varietats de fruita que s’adapten millor a la calor i drons per a tractaments fitosanitaris

L’IRTA ha recollit informació d’un centenar de finques on les gelades de la passada primavera van superar el sistema de prevenció, com el reg per aspersió, que s’utilitzen per protegir els arbres fruiters. Les conclusions de l’estudi es presenten a la 27a Jornada Fructícola de Mollerussa i plantegen que el moment d’engegada dels aspersors, el volum d’aigua que s’aboca per fer la capa de gel protectora i distingir la temperatura humida i seca són factors claus de cara a pal·liar danys en episodis futurs.

Els episodis d’intensa calor han estat un altre dels factors que han perjudicat la fruita. En el cas de la poma i la pera s’ha traduït en un calibre a la baixa. En aquest sentit, l’IRTA treballa amb solucions com ombrejar finques amb malles antipedra o amb panells solars. A més, l’Institut treballa en la recerca de varietats de fruita que tinguin una millor adaptació a la calor.

Una altra de les novetats destacades que s’han presentat a la finca experimental de l’IRTA a Mollerussa ha estat un sistema de drons per aplicar tractaments fitosanitaris als fruiters.

La 27a Jornada Fructícola atraurà durant dos dies unes 1.500 persones i un centenar d’empreses del sector. La directora general d’Agricultura, Elisenda Guillaumes o l’alcalde, Marc Solsona, han estat algunes de les autoritats que ha visitat el recinte.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.