L’IRTA Mollerussa acull el primer projecte pilot d’energia fotovoltaica en fruiters de Catalunya

El projecte, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural té un cost de 813.389€ i una durada de 5 anys

La finca experimental de l’IRTA Mollerussa és pionera en aprofitar la radiació solar per generar electricitat a través de panells solars mentre es manté la producció agropecuària dels cultius. Aquesta tècnica és coneix amb el nom d’agrofotovoltaisme i ha estat impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en aquesta finca de la capital del Pla d’Urgell.  El projecte té un cost de més de 813.000€, durarà cinc anys i està finançat amb el Fons Climàtic.

La normativa estableix que és obligatori mantenir l’activitat agrícola durant tota la durada del projecte agrivolteic. A banda, el rendiment del cultiu agrícola ha de ser, com a mínim, d’un 60% del rendiment de referència després de la instal·lació fotovoltaica.

Els resultats, que s’aniran recollint en acabar cada campanya, no seran concloents fins al cap de cinc anys. Aquest model concret, basat en una casuística similar a Alemanya, està pensat com un pas més cap a la millora de la competitivitat  del sector agrícola i el coneixement científic per a adaptar-se al canvi climàtic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.