L’IRTA planteja sembrar a l’hivern varietats de cereal de primavera pròpies d’altres països europeus

Produir varietats de cereals que en altres països europeus sembren a la primavera però que s’adapten a les condicions climatològiques del nostre hivern és un dels plantejaments que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ha fet aquest dijous als assistents a una jornada sobre aquest cultiu a Bell-lloc. Els resultats de les seves investigacions determinen que la productivitat és superior a la d’altres varietats tradicionals d’hivern i que, a més, permet retardar la sembra unes quatre setmanes, amb la qual cosa s’aconsegueix una millor preparació del terreny. Una de les principals dificultats però, és que no són massa resistents al fred i la majoria són sensibles davant certes malalties.

Tenint en compte que el Pla d’Urgell és una comarca on el cereal és de regadiu i es produeix de forma intensiva, una de les recomanacions que també s’ha donat al sector és que explori altres canals de venda del seu producte per obtenir-ne un major rendiment econòmic.

L’IRTA experimenta cada any a Catalunya amb entre 100 i 120 noves varietats de cereals, de les quals més d’una vintena d’ordi i blat són aptes   per a la zona del Pla d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.