L’IRTA vol incentivar el consum de fruita amb produccions més resistents i amb més gust

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries vol remuntar el consum de fruita a Catalunya i el conjunt de l’Estat incorporant noves varietats al mercat que promoguin la seva qualitat mitjançant la creació d’una marca. En el cas de la poma, un dels principals objectius a treballar és la seva textura, buscant que sigui més sucosa, aromàtica i fàcil de menjar.

La resistència a infeccions com les que provoca el foc bacterià és un altre dels factors importants i, gràcies a l’experimentació, s’ha aconseguit trobar quatre varietats de pera, creades per hibridació natural amb d’altres ja existents, que en són immunes.

Un dels principals reptes de l’IRTA és que la innovació vagi de la mà de la qualitat i no només es millori la part visible del producte, i així evitar que les collites s’avancin en funció del color i el calibre de la fruita, com ha passat enguany en el cas del préssec.

Un total de 110 noves varietats de fruita s’han presentat aquest dimecres a la XXI Jornada Fructícola de Mollerussa. Els assistents també han pogut conèixer de primera mà l’experiència d’altres zones productores com ara Xile, que està exportant cireres a la Xina.

La jornada, que s’allarga fins aquest dijous, reuneix enguany uns 1.500 productors i compta amb 90 expositors que representen 120 empreses, algunes de les quals duen a terme demostracions de camp.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.