Llibre per divulgar la vida i obra del linyolenc Enric Arderiu i Valls

Va ser mentor del president Francesc Macià, impulsor del sindicalisme agrari a Ponent i va contribuir a la fundació del Liceu Escolar i el Centre Excursionista de Lleida

En aquesta casa de Linyola hi va néixer l’any 1868 l’arxiver Enric Arderiu i Valls. Una figura rellevant per al país, però que és poc coneguda avui dia arran, en part, de la seva mort prematura amb 52 anys i la cortina fosca del Franquisme. Per donar a conèixer la seva obra, l’historiador Jordi Soldevila n’ha editat una biografia amb el suport de l’Ajuntament de Linyola i la Universitat de Lleida.

A banda de ser mentor del president Francesc Macià, Arderiu va ser un dels fundadors del Centre Excursionista de Lleida, impulsor del sindicalisme agrari a Ponent i activista en defensa de la llengua catalana, arribant a dirigir el diari la Reinaxensa. A més, va contribuir a la preservació de l’actual edifici de l’IEI i a la creació del Liceu Escolar de Lleida.

El llibre compta amb les aportacions de dotze autors de diferents àmbits i se n’han editat 400 exemplars que ja es poden trobar a la UdL. En paral·lel, l’Ajuntament de Linyola ha presentat també un llibre de receptes amb camamilla escrit per Glòria Coll, Eva Macià i Susanna Mases.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.