Llorens diu a Mollerussa que veu “millorable” la Constitució però recalca que la sobirania recau en “tot el poble espanyol”

José Ignacio Llorens al mercat setmanal de Mollerussa.

La Constitució, com tot text normatiu és millorable i es pot canviar, però n’hi ha uns límits. Així ho considera el cap de llista al Congrés del Partit Popular a Lleida José Ignacio Llorens, així ho va indicar ahir al debat de TV3 i així ho ha tornat a dir avui a Mollerussa abans del passeig electoral pel mercat setmanal que ha realitzat avui a la capital del Pla d’Urgell: “El límit és la sobirania nacional. L’únic subjecte de sobirania que n’hi ha és el poble espanyol. Tot, no una part. I això sovint se n’oblida i ho obliden persones que són o aspiren a ser representants públics gràcies, precisament, a una Constitució que han decidit no respectar. La Constitució deixa clar que Espanya és una nació de la qual formen part Catalunya i Lleida com a part d’aquesta i que, per decidir sobre una part d’Espanya –en aquest cas Catalunya- ha de parlar tot el poble espanyol. Només n’hi ha un subjecte de sobirania i aquest és el poble espanyol. Ho vaig dir al debat que es va emetre ahir dimarts a TV3 i ho torno a dir avui aquí a Mollerussa. El debat de dimarts el vaig iniciar repartint a cadascun dels altres candidats un exemplar de la Constitució precisament per això”.

José Ignacio Llorens ha visitat avui la capital del Pla d’Urgell amb motiu del mercat setmanal que se celebra tots els dilluns i ha parlat també dels compromisos que subscriu amb Lleida el Partit Popular aquesta campanya. Llorens ha lamentat que en el debat de dimarts es parlés “massa” de qüestions identitàries i “massa poc” de projectes per la província: “A mi, que sempre he entès la política com a un servei a les persones que et trien i al lloc on viuen i vius tu mateix em sap greu que molts dels candidats que ara es presenten per, teòricament, defensar els interessos de Lleida no hi toquin de peus a terra. Jo soc enginyer agrònom i la terra –i la meva terra és Lleida- ´per mi és molt important. Penso, en conseqüència, que cal que tots els candidats presentem projectes concrets per millorar la vida de la gent a qui li demanem delegui la seva sobirania en nosaltres. Com que som a Mollerussa, que és dins de la zona frutícola de Lleida, vull posar un exemple: aquí a la província de Lleida quan les pedregades de 2013 i 2014, l’Estat va actuar per tal d’atenuar els seus efectes sobre la renda dels pagesos. Com a diputat de Lleida, vaig impulsar les iniciatives necessàries. Això és el que fa un diputat de districte”.

José Ignacio Llorens ha detallat també alguns dels projectes que els candidats del Partit Popular impulsaran a Lleida si la ciutadania torna a confiar en ells per formar govern: “Els he detallat ja més vegades, però ho torno a fer: el Canal Segarra Garrigues estarà finalitzat el 2017 i si la Generalitat no aporta el que ha d’aportar, l’Estat actuarà per a què l’obra no s’eternitzi. També desdoblarem la N-240, completarem l’A-14 i completarem les modernitzacions de reg pendents, perquè l’agricultura i l’agroindústria són una prioritat pel Partit Popular. Les nostres promeses arriben avalades per la tasca prèvia feta. Ningú dels diputats que competeixen amb mi en aquestes eleccions pot presentar avals en forma de feina feta com els que tenim els candidats del Partit Popular”, ha dit. Aquesta tarda, el candidat popular es reuneix a Lleida amb la COELL i demà dijous visitarà el reg Bolós-Fenollet.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.