Lluís Caelles rep el Premi Ànima de Mollerussa

Homenatge a la seva labor periodística per donar a conèixer un conflicte bèl·lic a través dels testimonis de les persones que el pateixen

El periodista Lluís Caelles (Isona, Pallars Jussà, 1966) ha rebut aquest divendres el setè Premi Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsat pel CIS Ángel Olaran i l’Ajuntament de la ciutat. El guardó ha reconegut la seva labor periodística i humana a l’hora de recollir els testimonis de les persones que viuen un conflicte bèl·lic.

Caelles ha destacat també la importància de no oblidar les guerres com per exemple la de Tigray a Etiòpia, que fa just dos anys que va declarar-se. Es tracta d’un conflicte del qual arriba poca informació pel bloqueig que pateix la zona, però que s’estima que ja hauria provocat més de 600.000 morts.

A nivell local, els Premis Ànima han guardonat enguany també el col·lectiu sanitari del municipi, representant pels metges David Bartolomé i Manel Pena i les infermeres Roser Galitó i Carme Nabau. També s’ha reconegut Maria Camarasa per la seva tasca com a voluntària durant més de 50 anys, el Club Patí Vila-sana o la Comunitat religiosa de Germans de la Salle.

El lliurament dels premi s’ha fet durant la XIII Vetllada Solidària del CIS Ángel Olaran, que s’ha tornat a celebrar al Restarurant Resquitx amb 410 assistents. Prèviament, Lluís Caelles ha signat el llibre d’honor de la ciutat acompanyat de representants de la corporació municipal, entre altres.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.