Llum verda d’Urbanisme a la construcció d’un nou institut a Mollerussa

marc solsonaACN Mollerussa .- La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha aprovat definitivament aquest dijous dues modificacions que faran possible, respectivament, la construcció d’un nou institut a Mollerussa i l’ampliació d’una empresa a Castellserà (Urgell). En el primer cas, el nou centre educatiu es farà en uns terrenys amb una superfície aproximada de 7.282 metres quadrats, situats a continuació de la llar d’infants El Niu, a l’est del municipi. La proposta inclou el vial d’accés al nou institut, que garantirà la connectivitat amb la resta del nucli urbà. En el segon cas, es tracta de l’empresa SEREVA que podrà ampliar la nau existent per renovar i instal·lar nova maquinària, garantint així la continuïtat de la seva activitat, molt rellevant per a l’economia local.
El nou institut de Mollerussa serà el tercer de la capital del Pla d’Urgell i està previst que entri en funcionament el proper curs 2018-2019 amb dues línies que s’aniran ampliant els propers cursos. El centre acollirà alumnes de Mollerussa i també de diversos municipis de la comarca del Pla d’Urgell.
Pel que fa a l’empresa SEREVA, es tracta d’una indústria de caràcter familiar dedicada a la fabricació d’evaporadors i condensadors per al sector de l’alimentació i l’hostaleria. Està implantada al municipi, al costat de la carretera LV-3028, des de l’any 1980 i dona feina a 50 persones. L’àmbit que abasta la modificació de planejament és de 4.194 metres quadrats de superfície, a continuació de les instal·lacions existents. A l’oest es crearà una zona verda pública amb façana a la carretera LV-3028, en continuïtat amb la part enjardinada de la indústria. A més, es perllongarà el vial que connecta amb el camí de Sensada.

La Comissió ha valorat positivament la incorporació de mesures d’integració paisatgística, com ara l’harmonització de la nova nau amb l’entorn mitjançant un cromatisme acurat o la plantació d’una filera d’arbres autòctons.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.