L’Obra Social “la Caixa” aporta 13.000 euros al projecte d’Ergonomia de l’ACUDAM

La formalització del conveni entre L'Obra Social "la Caixa" i ACUDAM. FOTO: ACUDAM

La formalització del conveni entre L’Obra Social “la Caixa” i ACUDAM. FOTO: ACUDAM

i

L’Obra Social “la Caixa” i ACUDAM han formalitzat aquest divendres un acord de col•laboració, pel qual la primera aporta un ajut econòmic de 13.000 € pel projecte d’Ergonomia, que pretén disminuir el nombre de baixes laborals del Centre Especial de Treball (CET) i del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de l’ACUDAM, degudes a dos factors de risc ergonòmic. El primer, a causa de la manipulació manual de càrregues per part dels treballadors/es del CET i dels usuaris de l’STO, i el segon, pels moviments repetitius.

L’execució del projecte d’Ergonomia evita que les persones beneficiàries puguin patir patologies agudes causades pel sobreesforç, que amb el pas del temps poden convertir-se en patologies cròniques. Per evitar o millorar aquestes patologies musculars (lumbàlgies, tendinitis…) produïdes per la manipulació manual de càrregues, per adoptar postures forçades i per realitzar moviments repetitius inadequats. S’emfatitza en potenciar el confort i benestar de les persones i evitar, en lo possible, les patologies ocasionades pel lloc de treball.

El projecte dota de formació i recursos materials que tenen com a objectiu adaptar al màxim el lloc i les condicions de treball a les capacitats i necessitats dels treballadors/es de l’ACUDAM, per donar el confort necessari i evitar l’aparició de noves patologies o la cronicitat de les patologies existents.
70 treballadors del CET i 75 usuaris de l’STO són beneficiaris d’aquest projecte.

Han formalitzat la col•laboració Anna Súria, directora d’àrea de Negoci de CaixaBank, Josep Galve, director de Banca d’institucions de CaixaBank a Lleida, Sílvia Mata, directora oficina CaixaBank Mollerussa, Angelina Roure, presidenta de l’ACUDAM, Rosa Morera, directora-gerent de l’Àrea Social de l’ACUDAM i Josep Castelló director – gerent de l’Àrea Empresarial de l’ACUDAM.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.